Om Kandestøberiet

Vi Øvrighed med Munden slaae, Kand dog selv intet giøre; Et er et Søe-Kort at forstaae, Et andet, Skib at føre. Af en politisk Bog man kand Vel lære raisonnere, Men til at forestaae et Land Udfordres andet meere.

Sådan konkluderer titelkarakteren i Ludvid Holbergs “Den Politiske Kandestøber” fra 1722. Vi er mange samfundsinteresserede nyhedsnarkomaner, der har det som Herman. Som sidder derhjemme med analyser og tænker, at verdens udfordringer kunne løses med et snuptag, hvis nu bare…

Kandestøberi er ”politiske drømme uden rod i virkeligheden og fremsat af ukyndige personer.” Og dette er Kandestøberiet – vores digitale lommefilosofifabrik. Skuldrene sidder lavt og humøret er højt. Alle emner og lix-tal er velkomne.

Vi blogger, fordi vi ikke kan lade være. Om alt mellem himmel og jord – men med egne individuelle yndlingsemner, kæpheste og skrivestil. Vi påstår ikke at være eksperter i hverken politik, økonomi, kunst eller retorik – men vi har holdninger. Vi har teorier. Og vi har standpunkter. Indtil vi tager et nyt.

Velkommen til Kandestøberiet. Vi håber, at du vil læse med. Og skrive med, hvis det kribler i fingrene. I Kandestøberiet er der nemlig altid plads til én til!

 


Hvorfor blogge på Kandestøberiet?

Blogging er en individualistisk – til tider narcisistisk – hobby. Enhver kandestøber har sin egen blog helt for sig selv. Men det er sjovt at gøre sammen med andre. Der er ingen redaktion, men vi lader os inspirere af hinanden, kommer med ros og modargumenter, og vi har altid noget at læse, mens vi venter på bussen.

Det er sjovt at være kandestøber. Og der er i virkeligheden kun tre simple regler i støberiet (som er nemme at overholde!):

  1. Kandestøberiets motto er ”Blogs med holdning”. Alle emner er velkomne, men vi er ligeglade med dine spisevaner, din sommerferie og din tøjstil. Til gengæld læser vi meget gerne om din holdning til fx økologi, flyselskabers priser eller modekultur.
  2. Vi blogger, fordi vi ikke kan lade være. Vi synes desuden, at de bedste blogs er dem med liv i. Derfor kræver vi, at alle blogs i støberiet har mindst ét indlæg hver 30. dag.
  3. Der er plads til alle i Kandestøberiet – og det betyder selvfølgelig, at vi altid taler pænt til og om hinanden.

Vil du være med, så smid to ord om dig selv, og vi sætter dig op på siden.