Kul, Koks og Kultur

Mette Aagard RøndeSom uddannet kulturnørd, går jeg kulturen efter i sømmene hvad end det drejer som om politik, min menig om kulturmiljøet i Danmark, museernes ansvar eller noget helt fjerde.

Jeg mener kulturen er Vores og ikke mindst er vigtigt for vores samfund, men er det i virkeligheden sådan det hænger sammen?

Selvom kultur ikke er et hot emne, håber jeg på, at der sidder nogle mennesker derude, som vil finde mine indlæg fornuftige og forhåbentlig tilpas provokerende til at deltage i debatten om hvorfor kulturen er vores og hvad vi som individer skal tage ansvar for, hvis vi vil bruge den.


Mettes seneste indlæg:


Er kulturens frihed en tabt kamp?

15. oktober 2016

Jeg har været væk fra tasterne i en længere periode –  jeg har simpelthen været i tvivl om, hvordan jeg skulle få sat ord på, hvordan jeg egentlig går har det med kultur. For jeg er nødt til at erkende, at kulturen er kommet ind i en periode, hvor jeg ikke længere tror på at ...
Læs indlægget
Kulturen får igen knivens kolde stål at føle

6. august 2016

Vi må acceptere, at nogle områder trækker flere penge end andre og selvom alle ikke kan og skal være enige, mener jeg, at DR igennem mange år har taget et stort ansvar for både voksne og børn.
Læs indlægget
En skøges liv og andre fortællinger

31. juli 2016

Fredag formiddag gik jeg på SMK for at nyde en velfortjent fridag i kulturens navn. Jeg havde på forhånd besluttet mig for at jeg ville se særudstillingen om William Hogarths værker. Som en af 1700-tallets største og mest kendte satiriker, formåede Hogarth at belyse de mørke sider af Londons ellers smukke og kulturelle imperium.  Med ...
Læs indlægget
Kan jeg få to selfies med Monet to go, tak!

20. juli 2016

Med de store besparelser som kulturverdenen er blevet pålagt, har vi givet den tidligere dybdegående forskning, fordybning og klargøring af kunstgenstande nådestødet og gjort håndværket mangelvare, som kombineret med en ofte dødssyg formidling har resulteret i, at kultur nu er mere sammenligning med en BigMac med slatne pomfritter end en gourmet anretning.
Læs indlægget
Den sidste romantiker har takket af…

5. juli 2016

Radioværten, forfatteren, debattøren og provokatøren Mads Holger er død i en alder af 38 år. Livet kan være så meningsløst og ikke altid til at forstå, men med sine kun 38 år i bagagen har han ikke kun leveret knivskarpe skrevne ord, men også bidraget til politisk, satirisk og dybe udtalelser der har skabt røre ...
Læs indlægget
#Jesuishottentot

9. juni 2016

Som alle andre med en smule forstand, er jeg nødsaget til at komme af med min galde over, at vi i større grad mener, at Sverige tilsyneladende er det det nye sort! Siden hvornår er det blevet vedtaget, at Danmark skal adoptere svenske tilstande og for alt i verden smadre ALT kulturhistorie, der kan give ...
Læs indlægget
Hvorfor en blog? Og hvorfor Kultur?

6. juni 2016

Min idé om at starte en blog er opstået på baggrund af en oprigtig irritation og undren over, at holdningen til kulturen i Danmark er blevet vag, slap og rummer en for stor portion ansvarsfralæggelse.
Læs indlægget