Vores blogs

Overblik over Kandestøberne


 

ARENA EUROPA

Stanislav Stanchev

Stanislav StanchevFra mit ståsted som passioneret europæer agerer jeg som ydmyg kommentator af de episke slag, der på daglig basis udkæmpes på den storslåede politiske arena, som Europa er. Amfiteatret byder på alt fra geopolitiske spil med Rusland over parlamentsvalg i Spanien til EU’s energi- og klimapolitik. Finder du europæisk politik bare den mindste smule interessant, er du kommet til det rette sted. Velkommen til Arena Europa

Centrale emner:

EU, Historie, Udenrigspolitik, Sikkerhedspolitik


DEN BARSKE SANDHED

Jonas Sebastian Høj Holmberg

Jonas Holmberg

For undertegnede står én ting lysende klart. Rigtig mange mennesker går i dagens Danmark – og store dele af verden – rundt og mangler et eller andet. Depression, stress, rodløshed, meningsløshed, ensomhed, angst og meget mere er symptomerne på denne fundamentale mangeltilstand.

Årsagen, eller nok rettere årsagerne, udgør et både komplekst og kompliceret problemfelt. Det er dog et forsøg værd at behandle. Især når man, som jeg, står tilbage som venstreorienteret og ser måbende til, imens venstrefløjen marcherer i takt, under kønsneutrale og politisk korrekte hurraråb, lige lukt i afgrunden.

Centrale emner:

Venstrefløjen, Politisk KorrekthedSamfund


KUL, KOKS OG KULTUR

Mette Aagaard Rønde

Mette Aagard RøndeSom uddannet kulturnørd, går jeg kulturen efter i sømmene hvad end det drejer som om politik, min menig om kulturmiljøet i Danmark, museernes ansvar eller noget helt fjerde.

Jeg mener kulturen er Vores og ikke mindst er vigtigt for vores samfund, men er det i virkeligheden sådan det hænger sammen?

Selvom kultur ikke er et hot emne, håber jeg på, at der sidder nogle mennesker derude, som vil finde mine indlæg fornuftige og forhåbentlig tilpas provokerende til at deltage i debatten om hvorfor kulturen er vores og hvad vi som individer skal tage ansvar for, hvis vi vil bruge den.

Centrale emner:

Kulturpolitik, HistorieFormidling


MELLEM L I N J E R N E

Julia Fearrington

JuliaSproget glæder mig. Bekymrer mig. Optager mig. En fremmedarbejder kan i en ældre herres mund være en god, ny kollega engang i sidste århundrede. En negerbolle en forkælelse til hans aftenkaffe. En kartoffel en lys rodfrugt, han spiser under sovsen. Som underviser tog jeg forleden mig selv i at tegne et piktogram for kærester på tavlen. Jeg så, hvad jeg med mand-kvinde-simplificeringen implicit gav udtryk for, gav hurtigt “manden” nederdel på også – og lod teenagerne give bud på, hvorfor jeg ændrede det.

Diskurs og verdensoptik. Positionering, normer og fordomme. Det afslører vi – og former – med sproget.

Centrale emner:

Sprogbrug, Æstetik, Socialkonstruktionisme, Positionering, Læring


 

Vil du også have en blog på Kandestøberiet? Se mere her.