Arena Europa

IMG_5240Fra mit ståsted som passioneret europæer agerer jeg som ydmyg kommentator af de episke slag, der på daglig basis udkæmpes på den storslåede politiske arena, som Europa er. Amfiteatret byder på alt fra geopolitiske spil med Rusland over parlamentsvalg i Spanien til EU’s energi- og klimapolitik. Finder du europæisk politik bare den mindste smule interessant, er du kommet til det rette sted. Velkommen til Arena Europa


Stanislavs seneste indlæg:


Barnier: Fra Brexit til Kommissionsformand?

20. september 2017

Rasmus Hald gæsteblogger på Arena Europa med en række gode argumenter for, at EU's næste Kommissionsformand snildt kunne blive Brexit-forhandler par excellence, Michel Barnier
Læs indlægget
Vestager som ny Kommissionsformand? Del 2: Tjoh…

17. september 2017

Vestager er måske ikke favorit til at overtage formandsposten i Europa-Kommissionen. Men hun er en stærk "dark horse". Læs her, hvorfor jeg mener det.
Læs indlægget
Vestager som Kommissionsformand? Del 1: Njah…

16. september 2017

Dækningen af EU-politik i Danmark kan være en svær størrelse. The Economist skriver, at Vestager er en af favoritterne til at blive næste formand i Europa-Kommissionen. Holder det? Eller er det drømmerier i andedammen?
Læs indlægget
Hvad ville DU gøre ved Aleppo? https://www.flickr.com/photos/benginahmad/16654549000/in/photolist-aGe9AF-rnGVby-aGejui-jNwEmc-jNy8TW-aGe5xH-jNwCYT-jNybpN-cKqYRw-aGe71P-jNwDJv-cW27gw-jNvR4i-cKqYWC-jNy5wL-jNy4cm-jNwwFn-4gCtPN-jNy1xd-eeq2Sq-jNy25f-LU8c6-jNwAr8-LU8bD-cHy6pw-jNvHZD-jNvJzg-DFMpGS-E4h7Dt-zrCe9f-zrCefh-PUyi2z-G9hwum-GTZXXx

15. december 2016

Jeg er dybt rystet over katastrofen i Syrien. Men jeg giver ikke meget for sympatilikes, tudetweets og dobbeltmoral. Jeg har brug for konkrete forklaringer og bud på, hvad man skulle have gjort, og hvem der skulle have gjort det. Jeg har nemlig ikke noget intelligent svar selv.
Læs indlægget
Stormen efter Brexit – vi skal huske historien

26. juni 2016

Jeg var på forreste række, da det tyske rockband Scorpions i aftes gik på scenen under “Copenhell”. I silende regn, akkompagneret af blændende lynslag og øredøvende tordenskrald. Nogenlunde samtidig med, at bandet havde takket af med ”Rock You Like A Hurricane” begyndte vejrudsigterne til den britiske folkeafstemning at ændre sig brat.
Læs indlægget
Brexit bliver en katastrofe for UK

23. juni 2016

Morten Messerschmidt skriver den 17. juni i RÆSON, at Brexit kan være til gavn for både UK og Danmark. Dette lyserøde billede er langt fra virkeligheden.
Læs indlægget
Brexit og frygten for de rationelle briter

17. juni 2016

Om mindre end en uge stemmer briterne om deres EU-medlemsskab. 'De skal nok blive', lyder det, 'fordi briterne er rationelle'. Men hvad hvis det mest rationelle er slet ikke at gå ned og stemme? Valgdeltagelsen kommer til at afgøre den vigtigste folkeafstemning i nyere europæisk historie.
Læs indlægget
Tag indfødsretsprøven seriøst – og bliv klogere

9. juni 2016

Indfødsretsprøven er måske uhensigtsmæssig. Men at forberede sig til den vil gøre enhver klogere på dansk historie, demokrati og kultur. Så det er altså ikke en helt skidt øvelse, hvis man tager den alvorligt. Prøv selv - og bliv klogere.
Læs indlægget
Politico Europe – skuffelsen er ægte

19. maj 2016

Åh hvem der blot var en ung, naiv og håbefuld EU-begejstret studerende, der troede, at POLITICO Europe kunne give verden EU-politik med både flair og substans. Skuffelsen er ægte.
Læs indlægget
EU styrker Danmarks udenrigspolitik – på kedelig vis

2. maj 2016

Taksøes udredning er nu på gaden, og EU's vigtige rolle glemmes ikke. Også på de usexede områder kan EU direkte gavne Danmarks udenrigspolitik.
Læs indlægget